Plads i skyen

Der er kommet nye priser for data plads i skyen. Derfor laver jeg lige denne oversigt. Apple har sænket deres og andre er fulgt med så hvordan ser det ud nu i 2014:

LeverandørMinimum pladsMinimum prisMellem pladsMellem PrisStor pladsStor prisBemærkning
iCloud5GB020GB1$1000GB20$
Dropbox2GB01000GB10$
Google Drive15GB0100GB2$1000GB10$
One Drive15+8 = 23GB0100GB2$
Office 3651000TB x510$Includes office desktop + mobile
Onedrive business 1000TB2,5$ (50% tilbud)

Hvad skal man så vælge? Ud fra tabellen oven for ser skydrive god ud hvis man ikke vil betale. Det afhænger selvfølgelig af hvilke programmer operativsystemer og apps man har brug for at bruge pladsen i.

Der findes f.eks. apps der kun kan gemme til dropbox. Bruger man udelukkende windows, ja så er onedrive endnu mere oplagt. Bruger man office ja så er office klart den bedste 5 konti med office og 1TB hver for 10$ om måneden. Faktisk er det den bedste pris selvom man ikke bruger office.

Bruger man Windows 8.1 er onedrive tæt integreret og man logger på maskinen med en microsoft konto, så det giver mening at holde sig der hvis man bruger windows.

Bruger man mac hælder man nok til icloud fordi det integrere fint med ipads osv. Som mac bruger kan man tro man ikke kan bruge onedrive, man onedrive fungere fint på mac, ios, android, windows phone og selvfølgelig windows.

Personligt har jeg tidligere købt lidt plads på google, og har 25gb på onedrive fra gamle dage, og 50GB på dropbox pga en android tlf.

Pladsen på google bruger jeg til google+ fotos. Onedrive til dokumenter mm. Dropbox er tom ud over de apps der kun kan bruge den. Kommer jeg i plads nød bliver det helt sikker office 365 til familien.

Foto backup er lidt en anden snak. Jeg har for mange billeder til at nogle af disse muligheder er relevante. Jeg bruger dog onedrive til at levere billeder da det giver modtageren mulighed for at downloade en mappe med billeder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *