Justering af black point og whitepoint i lightroom

Der er en funktion i lightroom jeg egentlig har kendt til længe men aldrig rigtig fået ind under huden. Jeg så det igen for nylig, og besluttede for at prøve at bruge det. Jeg tror nok det var en video fra Denne video fra Kelby / The Grid.

Hvis man holder alt nede mens man holder musen over White og Black skifter billedet så man ser hvornår det klipper. Hvis man justere så der lige er enkelte pixels der klipper til sort og hvid får man fuld udnyttelse af spektret i billedet. Jeg syntes det giver et rigtig godt udgangspunkt. Alt efter hvad look jeg jagter justere jeg videre der fra.

Der er sikkert en lignende funktion i aperture og andre programmer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *